اهمیت استفاده از مارچوبه در رژیم غذایی
سلام دوستان
در این ساعت از مجله طب فارسی به برخی از ویژگی های مارچوبه اشاره خواهیم کرد
با ما همراه شوید
- مارچوبه جزو سبزیهای مغذی و کمکالری است که هر ۱۰۰ گرم آن، تنها ۲۰ کیلوکالری انرژی به بدن میرساند.
- این سبزی پرخاصیت، فیبر فراوانی هم دارد. ۱۰۰ گرم مارچوبه، ۲.۱ گرم فیبر را در خود جای داده است و از این رو مصرف حجم متعادلی از آن میتواند باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست، کاهش چربی بد خون یا همان LDL و تنظیم قند خون بشود.
- مصرف خوراکیهای سرشار از فیبر غذایی مانند مارچوبه به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هم کمک میکند.
- لوتئین، زیگزانتین، کاروتنها و کریپتوگزانتین، ازجمله مهمترین آنتیاکسیدانهای موجود در مارچوبه هستند که در کنار هم میتوانند خطر ابتلا به سرطانها و عفونتهای ویروسی را کاهش دهند.
- مارچوبه تازه، منبع خوبی برای دریافت فولات است. هر ۱۰۰ گرم آن، ۵۴ میکروگرم فولات دارد و میتواند ۱۴ درصد از نیاز بدن به این ریزمغذی ارزشمند را تامین کند. بههمین خاطر هم مصرف این سبزی در دوران بارداری به خانمهای باردار، توصیه میشود.
- ویتامینهای گروه B موجود در مارچوبه به بهبود متابولیسم در بدن کمک میکنند.
- ویتامینهای C و K هم بهوفور در مارچوبه وجود دارند. ویتامین K موجود در آن میتواند باعث حفظ سلامت استخوانها شود و نقشی اساسی در روند درمان بیماران مبتلا به آلزایمر بازی کند.
- پتاسیم، مس و آهن هم از مهمترین مواد معدنی موجود در مارچوبه به شمار میروند.