پیشگیری از آب مروارید با ویتامین ها

0

آب مروارید عارضه ایست که معمولا با بالا رفتن سن احتمال مبتلا شدن به آن نیز افزایش می یابد. در چند دهه ی اخیر گیاه درمانگرها بسیار تحقیق کرده اند تا گیاهانی برای پیشگیری و شاید درماناین عارضه معرفی کنند. باید همین جا بگویم که این گیاهان این عارضه را درمان نمی کنند. آب مروارید یک بیماری جدی است، و هر کسی که دچار آن می شود، باید از همان آغاز تحت نظر پزشک قرار گیرد. ولی من فکر میکنم این گیاهان برای پیشگیری از بروز بیماری مفید هستند.

تاری دید و آب مروارید

آب مروارید

آب مروارید پیدایش نواحی تار در عدسی شفاف چشم است. حدود ۲۰ درصد جمعیت جهان از این عارضه رنج می برند، که بیشتر آنها سالمند هستند یا آب مروارید حدود ۵ درصد افراد بین ۵۲ تا ۶۴ ساله، ۱۸ درصد افراد بین ۶۵ تا ۷۴ از سالمندان بالای ۷۵ ساله را گرفتار می کند. ولی شروع ضعیف بیماری را می توان در سه چهارم آنها یافت.

درمان اصلی آب مروارید عمل جراحی است. در عمل جراحی، عدسی کدر شده از چشم خارج شده و یک عدسی مصنوعی به جای آن گذاشته می شود. هر ساله بیش از ۵۰۰,۰۰۰ عمل جراحی آب مروارید انجام می گیرد. بیماران معمولا بعد از عمل دید خوب پیدا می کنند، ولی مجموع هزینه های آن برای جامعه بسیار زیاد است.

 

عوامل تاری دید یا آب مروارید

آب مروارید

دانشمندان تصور می کنند این عارضه ناشی از بالا رفتن سن، و داشتن استعداد ابتلا به آن است. این محققان متوجه شده اند که برخی گروه های خاص از افراد بیشتر به این عارضه مبتلا می شوند. مثلا سیگاری ها بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند. مبتلایان به دیابت یا مسمومیت با فلزات سنگین، و نیز کسانی که به مدت طولانی داروهای استروئیدی مصرف کرده اند هم در خطرند.

حالا علت آن را می دانیم. آنچه باعث کدر شدن عدسی می گردد آسیب ناشی از فرایند شیمیایی اکسایش به هنگام تغییر نوع بسیار واکنش پذیر اکسیژن در سلول های بیرونی است. سیگار کشیدن و دیگر عوامل خطر آسیب دیدگی اکسایش را بیشتر می کنند. مثلا، بر اساس یک مطالعه، در گروهی از زنان که روزی ۳۰نخ سیگار می کشیدند، خطر ابتلا به آب مروارید ۶۰ درصد بیشتر بود.

آیا چیزی می تواند از بروز آب مروارید جلوگیری کند؟

آب مروارید

البته! ضداکسایش ها! ضداکسایش ها موادی شیمیایی هستند که با خنثی کردن بنیان های آزاد از آسیب اکسایش جلوگیری می کنند. بنیان های آزاد مولکول های سرکش اکسیژن هستند که برای بدن بسیار مضرند. ویتامین A از بهترین ضداکسایش هاست، که به شکل کاروتنوئیدهایی مثل بتاکاروتن از مواد غذایی به بدن می رسد. ویتامین های C و عی فلاوونوئیدها، و عنصر سلنیم از دیگر ضداکسایشها هستند. مطالعات متعدد نشان داده اند که رژیم های غذایی غنی از ویتامین های C و E از بروز آب مروارید جلوگیری می کنند. مثلا یک پژوهش نشان داد مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم ویتامین C می تواند پیشرفت آب مروارید را گند کند.

 

دیگر مواد در پیشگیری از آب مروارید

آب مروارید

برگهای گیاه پونه سای گربه ای، و سایر وابستگان خانواده نعناع مثل اکلیل کوهی دارای مقادیر زیاد ویتامین های C و E است که به صورت چای از آنها استخراج می شوند. علاوه بر ضداکسایش ها، کانیهای منیزیم و منگنز در پیشگیری از بروز آب مروارید مؤثر هستند. آنزیم های حاوی این کانیها به دفع پروتئینهای آسیب دیده در اثر اکسایش که باعث تاری دید میشوند کمک میکنند. پونه سای گربهای و سایر نعناعها این کانی را هم دارند.

بالاخره، گیاه پونه سای گربه ای و سایر گیاهان خانواده نعناع غنی از فلاوونوئیدها هم هستند، که مطالعات مختلف اهمیت آنها را در سلامت انسان نشان داده اند. گرچه خواص فلاوونوئیدها تنها در سالهای اخیر معلوم گردیده اند، خود مواد از دهها سال قبل شناخته شده بودند. پژوهشگری به نام آلبرت تسنت- گیورگئی که ویتامین C را کشف کرد پیشگام شناخت فلاوونوئیدها هم هست. او این مواد را ویتامین P نامید.

 

چای آب مروارید

آب مروارید

همراهان عزیز طب فارسی: اگر می خواهید با بالا رفتن سن دچار مشکلات دید نشوید، تهیه این چای را یاد بگیرید و از نوشیدن روزانه آن لذت ببرید. این امکان خوبی برای حفظ توان بینایی است. 2 در لیتر آب را بجوشانید. ظرف آب را از روی اجاق برداشته و مشتی پونه سای گربه ای، اکلیل کوهی، و بادرنجبویه به آن اضافه کنید. یک قاشق مرباخوری گرد زنجبیل و کمی زردچوبه هم در آن بریزید. بگذارید ۲۰ دقیقه خیس بخورند و بعد آن را گرم یا سرد، با آب لیمو یا عسل بنوشید.

 

منبع: http://tebfarsi.ir

Leave A Reply

Your email address will not be published.