شناخته شده ترین خواص ریحان تا امروز

0

ریحان از سبزی های خوردنی است که ما همه در ایران آن را می شناسیم و همراه بسیاری از غذاهایمان یا در وعده صبحانه آن را می خوریم. میگویند منشأ اصلی ریحان هندوستان بوده است و از آنجا به سایر نقاط عالم پراکنده و کشت شده است. ما در این مطلب برای شما اطلاعات جالبی از خواص ریحان و تاریخچه کشف خواص ریحان صحبت می کنیم.

 

 

خواص ریحان در گذر تاریخ

خواص ریحان

در فرانسه ریحان را از قرن دوازدهم در نواحی جنوبی کشت کردند و امروز تقریباً در تمام فرانسه کاشته می شود. کشت آن در ایران در چه زمانی شروع شده و از کجا آمده است بر ما معلوم نیست. ریحان به شکل بوته هایی که طول آن به بیست تا چهل و پنج سانتیمتر می رسد، می روید و دارای عطر مطبوعی است. رنگ ساقهٔ بوتهٔ ریحان سبز تند است و دارای برگهای منظم و بیضی شکلی است که انبوه می شوند. گلهای ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماههای مرداد و شهریور به شکل خوشه بر انتهای ساقهٔ ریحان ظاهر می شود و بعد از همین گلها، تخم ریحان پیدا می شود.

شما میتوانید ریحان را در گلدان آپارتمان خود نیز بکارید. در ماههای اسفند و فروردین تخم ریحان را می توانید نخست در گلخانه بکارید و وقتی بالا آمد نشا آن را در زمینهایی که رو به آفتاب است منتقل کنید  یا مستقیماً در زمینی که برای کشت آن انتخاب کرده اید، بکارید.

در یونان قدیم، بوی مطبوع ریحان توجه یک شاهزاده خانم یونانی را که نامش بازلیا بوده است به خود جلب کرده، و این شاهزاده خانم همیشه شاخه ای از ریحان با خود داشت و ادعا می کرده است که بوی مطبوع آن او  را همیشه بیدار نگه می دارد، و برای حق شناسی نام خود را به این گیاه داده است و از آن زمان ریحان به نام آن شاهزاده خانم یونانی معروف  شده است.

خواص ریحان
در هندوستان، از زمانهای بسیار قدیم برهمنان ریحان را به نام تولسی می خواندند و آن را برای تطهیر آب به کار می بردند و عرق ریحان را برای پاک کردن اشیا و اشخاصی که طعمه روح شیطان شده بودند مصرف میکردند. در نواحی جنوب شرقی اروپا برای ریحان خواص معجزه آسایی قایل هستند. دیکسیونر بزرگ بلغار و روس تألیف ژروف پلوديف که در سال ۱۸۲۵ م. تألیف شده است از ریحان چنین وصف میکند: «هیچ گلی زیباتر از من نیست و هیچ آبی جز با من مقدس و تطهیر نمی شود.»

خواص دارویی ریحان از زمانهای بسیار قدیم شناخته شده است. پلین که در سالهای ۲۵ – ۷۹ م. میزیست، ریحان را برای معالجهٔ بیماری صرع و حمله تجویز می کرد.سن برنارد که در سالهای ۹۲۳ – ۱۰۰۸ م. زندگی می کرد و بانی آسایشگاه کوه سن برنارد است ادعا می کرد، ریحان افکار مالیخولیایی و وسوسه را از ادمی دور می کند

 

نسخه هایی از خواص ریحان

خواص ریحان

از خواص ریحان دور کردن غم و اندوه است. بیست تا پنجاه گرم ساقهٔ ریحان را که دارای برگ و گل است در یک لیتر آب جوش بریزید و دوازده دقیقه دم کنید، بعد آن را صاف کرده و شیرین کنید و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید. دم کردهٔ ریحان به ترتیبی که در بالا شرح داده شد برای رفع غم و اندوه و معالجهٔ نوراستنی داروی شفابخشی است. حتما این روش طبیعی را به گفته ما در این مطلب از سایت طب فارسی امتحان کنید.

 

 

از خواص ریحان درمان سیاه سرفه است

خواص ریحان

بیست گرم ریحان را که دارای ساقه، برگ و گل است با بیست گرم گل آویشن مخلوط کنید و مخلوط این دو را در یک لیتر آب جوش بریزید و دوازده دقیقه به حال خودش بگذارید تا دم بکشد بعد دو قاشق سوپخوری عسل به آن اضافه کنید و هر نیم ساعت چند جرعه از آن را بنوشید. دم کردهٔ ریحان و آویشن که با عسل شیرین شود دوای خوبی برضد سیاه سرفه است و بویژه بچه ها بخوبی آن را میخورند و زود هم معالجه می شوند.

Leave A Reply

Your email address will not be published.